Нардеп про реакцію на катастрофу Boeing в Ірані: Українська влада заховала голову в пісок
08.01.2020 15:30

Слабкість української влади вже не сховати і це може коштувати державі дуже дорого. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український спортивний журналіст та політик, телеведучий, народний депутат України VII скликання (2012—2014) Ігор Мирошниченко.

Коментуючи реакцію української влади на події на Близькому Сході, наш співрозмовник зазначив наступне: «Не думаю, що реакція українського керівництва була затягнена, Зеленський одразу висловив співчуття. Але однозначно ймовірно, що літак був збитий іранськими ППО, треба розуміти, що літак був взятий у лізингу — він був взятий у лізинг у американській компанії».

На думку політика, іранські ППО могли відстежити той факт, що літак взятий у лізинг у американській компанії, тому свідомо мішенню був не літак, а відстежування американського контролю над повітряним простором Ірану.

«На жаль, Україна знов є безпосередньою учасницею політичних подій, і реакція України — заховати голову в пісок, вона просто свідчить про слабкість української влади. Україна мала б давно висловити ноту протесту і розслідувати офіційно трагедію. І якщо версія про теракт ствердиться, треба вживати заходів, аж до розірвання дипломатичних відносин», - зауважив нардеп.

Наш співрозмовник сумнівається, що дипломатичні стосунки будуть розірвані, навіть якщо у нас будуть всі прямі докази того, що іранці влаштували теракт і збили український літак.

«Я не вважаю, що Україна має втягуватися у війну між США і Іраном, але однозначно американці є нашими союзниками, і ми маємо дипломатично підтримувати їхні дії, а особливо у розслідуванні з літаком», - додає журналіст.

«Чи будуть розірвані стосунки — сумніваюсь. В Україні з 2014 року досі не розірвані дипломатичні стосунки з Москвою, яка, до речі, є союзником Ірану, внаслідок російської агресії на Донбасі і в Криму. Тому враховуючи “попередні потуги” в напрямку розірвання дипломатичних стосунків з Москвою, чому вони мають вживатися зараз, якихось заходів радикальних по відношенню до Ірану? Думаю, що ні», - резюмував народний депутат України Ігор Мирошниченко.