Падіння літака МАУ в Ірані: військовий експерт розповів, хто допоможе визначити правду
09.01.2020 10:44

Для об’єктивного розслідування причин падіння літака МАУ в Ірані в комісію треба включити представників держав, які під час рейсу втратили більш за всіх громадян. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів військовий експерт Ігор Козій.

На думку співрозмовника видання, на сьогоднішній день суспільство «не має права не довіряти офіційній версії Іраку» стосовно трагедії українського літака в Ірані.

«Звісно, ми можемо зробити певні припущення, виходячи з так званого американсько-іранського протистояння, але чи варто це робити, якщо ми візьмемо до уваги те, що громадян США на борту не було. Це перше. По-друге, якщо б літак збили ракетою “земля-повітря”, то це було б очевидним, як це відбулося в подіях на Донбасі з малайзійським авіалайнером. Якщо взяти до уваги певні можливості, пов'язані з тероризмом чи прихованими діями спецслужб, це ніколи не треба виключати однозначно, але все це ми можемо побачити тільки за висновками тієї чи іншої експертизи», - зазначає аналітик.

За словами експерта, для об’єктивного розслідування причин трагедії в комісію треба обов’язково включити представників держав, які під час цього рейсу втратили більш за всіх громадян.

«Це дозволить зробити об'єктивні висновки і уникнути подальшої ескалації, як це було наслідком “кольчужного” скандалу чи чогось іншого. Тобто ми повинні прагнути прозорості в цьому розслідуванні. Що стосується конкретних висновків, то для цього треба мати відповідні можливості, а відповідних можливостей на сьогоднішній день на території України немає», - додає наш співрозмовник.