Падіння літака МАУ в Ірані: як РФ намагатиметься перебити «інформаційний шлейф» від катастрофи МН-17
09.01.2020 11:55

Після катастрофи в Ірані Україна має захищати власні інтереси, а не дивитися на те, чи погіршаться наші стосунки з тією чи іншою державою. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

На думку нашого співрозмовника, перед тим, як робити певні висновки щодо причин падіння літака МАУ в Ірані, треба дочекатися «офіційних версій».

«Я думаю, що ми маємо справу з унікальним збігом обставин, коли в інформаційному і часовому просторі поєдналися обстріл іранськими військовими американських баз в Іраку і катастрофа українського літака. Але я не бачу між цими подіями прямого зв'язку», - каже експерт.

На думку аналітика, у нинішній ситуації Іран ледве не більш за всіх зацікавлений у тому, щоб розслідувати причини катастрофи українського літака.

«Можна ще нагадати, що кілька десятків пасажирів лайнеру були іранцями, і взагалі основна частина пасажирів — це іранці і канадці», - додає Магда.

За словами політолога, Росія у даній ситуації намагатиметься «просунути якусь конспірологічну версію про американців».

«РФ буде використовувати цю катастрофу для того, щоб перебити інформаційний шлейф від катастрофи МН-17, який існує вже понад 5 років, і в березні 2020 року має розпочатися судовий процес над тими, кого називають винуватцями у знищенні цього літака. Тому ми зараз стоїмо на порозі дуже потужної інформаційної кризи, в умовах якої варто розуміти, що експертів з авіаційної безпеки дуже небагато, і все-таки чекати на офіційні висновки», - каже Євген Магда.

«Від катастрофи літака в сучасному світі, на жаль, не застрахована жодна країна. Мені складно сказати, що у нас зараз потужні відносини з Іраном. Я думаю, що вони зараз швидше нейтральні. Я думаю, що Україна має діяти на захист власних державних інтересів, а не з огляду на те, чи погіршаться чи покращаться відносини з тією чи іншою державою», - додає експерт.