Українці заробляють втричі менше, ніж поляки: у чому насправді наша біда
14.01.2020 13:29

Щоб «наздогнати» європейські зарплати, українським підприємствам потрібно рік за роком збільшувати продуктивність, інвестиції в основний капітал та здійснювати механізацію для підвищення ефективності праці. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів директор Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук.

Коментуючи інформацію, опубліковану в "Огляді ринку праці" міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, згідно з якою українці заробляють втричі менше, ніж латвійці та поляки, наш співрозмовник зазначає наступне: «Якщо на виробництві працюють 15 людей і виготовляють продукт, який в Польщі виробляють 5 людей, маючи інше обладнання на тому ж самому виробництві, то зрозуміло, у кого зарплата буде в три рази менше».

Для того, щоб українські зарплати наздогнали європейські, на думку експерта, знадобиться щонайменше 10 років: «Це багато років системного розвитку, інвестицій в модернізацію, у виробництво, перерозподілу людських ресурсів на ті виробництва, які більш прогресивні. Це не менше 10 років, на мою думку».