Хто має відповідати за «киплячий котел» біля Ocean Plaza: екс-нардеп назвав два відомих прізвища
16.01.2020 13:05

Відповідальність за аварії на зразок тієї, що сталася біля ТЦ Ocean Plaza, мають нести голова Києва і Рінат Ахметов. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів народний депутат України VII скликання (2012—2014) Ігор Мирошниченко.

«Ми вчинили злочин по відношенню до киян і місцевого бюджету, коли взяли на баланс спадщину “Київенерго”, що належить Ахметову, без належної перевірки інфраструктури, в якому вона стані. І ніхто не поклав відповідальність, в першу чергу фінансову, на Ахметова і його компанію, з той технічний стан інфраструктури, яку отримав “Київтеплоенерго”. Тобто ми отримали у комунальну власність повністю зношену інфраструктуру, з якої Ахметов висмоктав останні соки, і тепер ми маємо все це ремонтувати за бюджетні гроші. Це була велика помилка», - вважає експерт.

На думку нашого співрозмовника, в недалекому майбутньому Київ зіштовхнеться з ще більшими проблемами, у тому числі і через тотальну забудову столиці.

«Зараз здійснюється хаотична забудова всупереч генерального плану, який порушується практично в кожному будівництві. Невиправдане навантаження на мережі дається взнаки, і тому прориви стаються практично кожного місяця. І мереж, яка, в принципі, вже давно морально і фізично застаріла і підлягала оновленню модернізації, вона не витримує. А незаконні забудови продовжують зводитися, навантаження на мережі лише посилюється», - констатує Мирошниченко.

Таким чином, резюмує співрозмовник видання, відповідальність за аварії на зразок тієї, що сталася біля ТЦ Ocean Plaza, мають нести міський голова, неспроможний зупинити незаконну забудову, і Рінат Ахметов, який «виснажив мережі інфраструктури».

«Міський голова дуже часто, в тому числі й особисто, протягує детальні плани територій, які передбачають такі забудови. А Ахметов виснажив мережі інфраструктури і передав її місту у розібраному стані», - додає експерт.