Лідер Гей-Форуму України відреагував на слова Тимошенко про шлюб: заява
22.01.2020 11:07

В Україні близько 150 тисяч сімейних партнерств між людьми однієї документальної статі, які живуть у правовому вакуумі. Про це в ексклюзивному інтерв'ю інтернет-виданню Новини України - From-UA розповів координатор з питань законодавства Національного ЛГБТ-консорціуму Святослав Шеремет.

Коментуючи заяву лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко про те, що в Конституції України потрібно закріпити традиційний шлюб, наш співрозмовник зазначає наступне: «Закони мусять віддзеркалювати реальність. В Україні десь 150 тисяч сімейних партнерств між людьми однієї документальної статі, які живуть у правовому вакуумі. Гаразд, лишайте в Конституції шлюб священним дітонародним союзом між жінкою та чоловіком, а для тих, хто до шлюбу не хоче, робіть правове визнання сімейного партнерства через процедуру державної реєстрації. Це закриє питання об’єднання й поділу майна, взаємного піклування про наявних дітей, медичних рішень один щодо одного, права спадкування зрештою».

«Цілком переконаний, що Тимошенко з таким підходом буде солідарна, коли достатньо перейметься темою. Адже вона цілком свідомо розпорядилася у свою бутність прем‘єркою виконувати План дій Україна - ЄС із заходами про забезпеченням прав людини для ЛГБТ», - додає Святослав Шеремет.