Колишній міністр назвав аграріїв зрадниками
07.02.2020 08:10

Українська нація отримала нових ворогів в обличчі тих, хто не проти ринку землі. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту інтернет-видання Новини України — From-UA розповів член ВО “Свобода”, колишній міністр аграрної політики України Ігор Швайка.

На думку нашого співрозмовника, в парламенті України має знайтися хоча б скільки-то здорових людей, у яких є усвідомлення відповідальності перед нацією, а не перед своїми хозяєвами, в прямому сенсі слова.

«Те, що сьогодні внесено в український парламент, це закон про розпродаж української землі і закон про зникнення України як держави», - підкреслює колишній міністр аграрної політики.

Щодо того, чи може відбутися черговий Майдан, то наш співрозмовник вважає, що сьогодні може бути все що завгодно, бо в тих умовах, які склалися в той час, коли український громадянин звик виходити на вулицю і відстоювати свої права, не можна виключати нічого.

«Зрозуміло ж, що чинна влада працює над тим, щоб деморалізувати людей після виходу на вулицю, що людей знищують економічно, але “Свобода” сьогодні, як і багато років поспіль, виходить з однією незмінною умовою: земля не є товаром, не можна продаватися і купуватися», - додає політик.

На думку нашого співрозмовника, треба забезпечити нормальний обіг землі, щоб її викупала держава і надавали місцеві громади людям в користування. Але те, що є сьогодні, є категорично неприйнятним.

«І мене просто дивує позиція окремих аграріїв, які виступають з заявами, що вони не проти ринку землі, але не так швидко і не так одразу. Це угодовство, яке ні до чого хорошого не приводить. А зрадників не любить ніхто, і в першу чергу ті, на користь кого була ця зрада. Кожен, хто сьогодні говорить, що він не проти ринку землі, є ворогом української нації», - резюмував наш співрозмовник Ігор Швайка.