22.09.2005 13:25
В связи с тем, что Юрий Ехануров таки стал премьер-министром Украины, лидер Республиканской партии Украины Юрий Бойко дал небольшой комментарий, передает пресс-служба РПУ.

«Затвердивши кандидатуру Юрія Єханурова на посаді прем’єр-міністра України, політичні сили продемонстрували спроможність поступатися власними амбіціями», - так прокоментував результати голосування у парламенті лідер Юрій Бойко.

Він нагадав, що в результаті діяльності попереднього Прем’єра українська економіка опинилася на межі масштабної катастрофи. І сьогодні нашій країні необхідний уряд професіоналів, готовий зайнятися стабілізацією економіки. «Саме уряд Юрія Єханурова може стати таким Кабінетом, який здатний напередодні виборів утриматися від популізму та пошуку ворогів, і спрямувати свої зусилля на подолання кризових явищ», - відзначив Юрій Бойко.

Лідер республіканців також наголосив, що кандидатура Прем’єра повинна бути політично незаангажованою. Її першочергове завдання – вирівняти економічну ситуацію. Для цього потрібно сформувати команду однодумців, здатних об’єднатися довкола спільної програми попередження кризи.

«Українські політики знайшли мужність, щоб подолати старі протистояння і уникнути нових конфліктів. Парламент залишився центром стабільності в Україні. Сьогодні він затвердив компромісного Прем’єр-міністра. Ми сподіваємося, що завтра Верховна Рада стане майданчиком діалогу про програму розвитку економіки» - підкреслив Юрій Бойко.