Політолог про відставку Богдана: йде боротьба за доступ до тіла президента
11.02.2020 10:53

Якщо відбудеться відставка, це не залишить Зеленського білим і пухнастим. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Коментуючи чутки про відставку Андрія Богдана, наш співрозмовник зауважує наступне: «Насправді все буде залежати від однієї людини — від Володимира Зеленського, мається на увазі прийняття рішення».

«Ці чутки, які з'являються, вони не будуть вартувати нічого, якщо на них не відповість Володимир Зеленський. Друге. Безумовно, в команді Зеленського йде боротьба за доступ до тіла президента, це очевидно, це вже видно неозброєним оком», - додає Віталій Бала.

На думку політолога, чи зможуть вони переконати президента, щоб відправити у відставку Богдана, це тільки покаже час. Але проблема полягає в іншому. Насправді, гадає Бала, нема сенсу відправляти Богдана у відставку, бо він останнім часом фактично зник з інформаційного простору.

«Коли він був занадто багато і дуже багато було негативу з цього приводу у відношенні щодо нього, так і до Зеленського, можливо, і треба це було зробити, щоб весь цей негатив пішов разом з відставкою Богдана. Зараз, якщо відбудеться відставка, це не залишить Зеленського білим і пухнастим, то технологічно нема зараз сенсу відправляти його у відставку», підкреслює аналітик.

«Відправляти радників у відставку треба тільки тоді, коли досягає критичної маси негатив, для того, щоб позбавитися цього негативу, відправляють у відставку главу Офісу, потім главу уряду і останнє — передчасні вибори парламентські. Тому технологічно сенсу немає це робити, але, знов-таки, все буде залежати від якихось певних домовленостей», - зауважує Віталій Бала.

За словами нашого співрозмовника, не виключено, що, можливо, Богдан і сам вже не хоче працювати, є й такий варіант.

«Можливо, він вже проситься сам, але Зеленський його не відпускає. Бо ми пам'ятаємо, що на самому початку всі близькі соратники президента визнавали, що Богдан серед них найбільше має досвід якраз у сфері управління державою, він працював десь там, на відміну від інших. Навряд чи, що ці інші щось краще будуть робити. Хто буде наступником? Серед тих, кого називають, сумнівно, що вони покращать роботу Офісу, враховуючи те, що у них немає ніякого досвіду, і те, що вони роблять, виглядає аматорським, м'яко кажучи», - резюмував наш співрозмовник голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.