Нові обов’язки Єрмака: політолог розповів про «долю» Нормандської зустрічі
12.02.2020 12:18

Володимир Зеленський часто повторює, що його мета - мир, але мир і капітуляція - це різні речі. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

Коментуючи зміну голови Офісу президента і можливий вплив цієї події на зовнішню політику України, наш співрозмовник зазначає наступне: «Взагалі в українському суспільстві роль керівника президентської канцелярії гіпертрофована. І вона в даному випадку гіпертрофована ще й через високий рейтинг Зеленського, через те, що всі навколо нього витанцьовують і думають, як йому краще сподобатися».

«Я думаю, що оскільки Андрій Ермак вів перемовини з Росією, він і буде їх продовжувати. Навряд чи у президента така велика кількість довірених осіб, що він зможе так от все поділити, захопити і використати максимально раціонально», - зазначає аналітик.

В той же час, додає політолог, Нормандська зустріч не залежить від персоналії керівника Офісу президента.

«Нормандська зустріч залежить від того, чи захоче брати в ній учать Путін. Якщо ми проаналізуємо ситуацію, починаючи з грудня минулого року, з останньої Нормандської зустрічі, то я не бачу жодної позитивної динаміки в діях Росії. Тому, чесно кажучи, я розумію, що у нас Володимир Зеленський часто повторює, що його мета - мир, але мир і капітуляція - це різні речі», - резюмував Євген Магда.