Литвин: Для України найкращим президентом був би виходець з Центральної України. ВІДЕО
14.02.2020 10:35

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю виданню «Новини України – From-UA».

Колишній спікер Ради вважає, що серед усіх президентів Незалежної України підхід на її об’єднання був присутній в політиці лише Леоніда Кучми.

«Скільки завгодно можна давати йому оцінки, але не було такого яскраво вираженого характеру здійснення політики з опорою на настрої певної частини суспільства, або з опорою на настрої певного регіону», - зазначив Литвин.

Екс-спікер також переконаний, що решта президентів намагались «насадити» українцям настрої того регіону, вихідцями якого вони є.

«Віктор Ющенко намагався «накинути на увесь український організм та суспільство цінності, які притаманні Західній Україні». На зміну йому приходить Віктор Янукович, який діяв за принципом ʺДонбас порожняк не гонитьʺ і, по суті, лише розставляв на ключові посади вихідців з Донеччини.Він керував державою без розуміння того, що є ще Центральна Україна та інші регіони в країні.Порошенко намагався «перевиконати план українського націоналіста», як він про це сам заявляв. Він знову ж таки зробив ставку на настрої, погляди і позиції, які притаманні частині українського суспільства», - пояснив свою думку Литвин.

Політиквисловив глибоке переконання, що для України є поганим знаком те, коли до влади приходять вихідці зі Сходу чи Заходу України. Оскільки він вважає, що вони намагаються «накинути» свої настрої, не рахуючись з інтересами всієї України. Тобто діють за принципом «стерпиться - злюбится».

«Я вважаю, що оптимальним варіантом для України було б, якби її лідером виступала людина з Центральної України. Тобто людина, яка знає та розуміє що таке діалог, компроміс в інтересах всього українського суспільства. У нас цього не було і, на превеликий жаль, не буде в силу тих настроїв, які притаманні для людей, що населяють Центральну Україну», - наголосив Литвин.

Резюмуючи свою думку Володимир Литвин зазначив, що спеціально досліджував історію правління президентів нашої держави і вкотре переконався, що місце народження, сімейне середовище, родинне середовище та освіта визначають і визначили ту політику і ті погляди, яких дотримувалися глави держав сучасної України.