Мартиненко про поліцейських-грабіжників в Одесі: люди відсторонені і понесуть кримінальне покарання
14.02.2020 16:01

Поліцейським, які гноблять честь мундира, просто не місце у правоохоронних органах. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської ради при МВС України, радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко.

Коментуючи ситуацію з відео, на якому поліцейські під час обшуку на одній фірмі в Одесі привласнили майно, наш співрозмовник зазначає наступне: «Зараз відбулася службова перевірка, поліцейські відсторонені, за результатами службової перевірки матеріали будуть передані до ДБР».

За словами радник міністра внутрішніх справ України, Міністерство дуже багато робить і дуже зацікавлене, аби таких випадків не повторювалось, щоб такі люди не служили в органах.

«На жаль, такі випадки періодично трапляються, але ми працюємо над тим, щоб такі моменти із структури правоохоронних органів виключати», - додає Володимир Мартиненко..

Щодо якоїсь статистики попереджень, то зараз у нашого співрозмовника її немає, хоча він впевнений, що вона готувалась і десь є, та найближчим часом буде оголошена для широкого загалу.

Володимир Мартиненко запевнив нас, що ті поліцейські насправді були відразу ж відсторонені.

«Якщо ДБР, це їхня функція, знайде склад злочину, відповідно вони понесуть кримінальне покарання. Відносно того, яке вони понесуть покарання дисциплінарне - за результатом цієї службової перевірки будуть зроблені відповідні висновки і дисциплінарне покарання буде», - додає наш співрозмовник.

«Забігати наперед по версії перевірки — це не зовсім правильно, відповідно, що мають бути підтверджені факти, цим фактам має бути дана оцінка по дисциплінарному впровадженню. Відносно звільнення — після того, що розслідує ДБР, може бути кримінальна відповідальність. Людям, які гноблять честь мундира, просто не місце у правоохоронних органах», - резюмував Володимир Мартиненко.