Журналісти дізнались, кого насправді боїться Трамп
17.02.2020 08:11

Про це повідомляє УНН з посиланням на телекомпанію NBC.

В перші два роки президентства Трампа високопоставлені представники американського розвідувального співтовариства представляли господареві Білого дому список найбільш небезпечних для США терористів, яких необхідно знайти та у подальшому — усунути. Серед них, як вказує NBC, були ватажок терористичного угруповання “Аль-Каїда на Аравійському півострові” Касим ар-Раймі, знищений в кінці січня в ході спецоперації ЗС США в Ємені, а також лідер терористичного угрупування “Ісламська держава” Абу Бакр аль-Багдаді, в кінці жовтня 2019 року ліквідований в сирійській провінції Ідліб.

Трамп, незважаючи на наявність таких серйозних загроз, в першу чергу вимагав від спецслужб усунення Хамзи бен Ладена, який, як стверджує NBC, мав набагато менший авторитет, представляв меншу небезпеку і, виходячи зі слів її джерел, не планував атак. “Я ніколи не чув про цих людей. Що щодо Хамзи бен Ладена?” — цитує американського лідера один з джерел телекомпанії. На його думку, господар Білого дому в прийнятті рішень про усунення небезпечних для США терористів керувався виключно тим, чи знає він їх по імені.

У вересні 2019 року Трамп заявив, що Хамза бен Ладен був знищений в результаті спецоперації США в регіоні Афганістану і Пакистану. Раніше електронна версія газети The New York Times повідомляла про те, що він міг бути ліквідований в результаті якоїсь операції, яка була проведена в останні два роки при адміністрації Трампа, при цьому конкретна дата не уточнювалася.

Хамза бен Ладен раніше був відображений на деяких пропагандистських відеозаписах, які поширювала угруповання “Аль-Каїда”. Влада США вважає, що Хамзу бен Ладена готували до того, щоб він став одним з ватажків угруповання. Усама бен Ладен був знищений американським спецназом в Пакистані 2 травня 2011 року. Вказівка провести цю операцію була дана Бараком Обамою, який в той час був президентом США.