Нова ідеологія «Слуги народу» ще гірша за попередню: політолог виявив прорахунки нардепів
17.02.2020 15:59

«Слугам народу» потрібна ідеологія компліментарності, яка б з'єднала ті різні групи, і ідеологічні, і політичні, які зараз знаходяться всередині партії. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог Руслан Бізяєв.

Коментуючи новий з'їзд партії “Слуга народу”, де нардепи знову визначилися зі своєю ідеологією, наш співрозмовник зазначає наступне: «А ви побачили там ідеологію? Оголошеним центризмом там і не пахне!»

«Що таке центризм? По-перше, центризм має бути або лівоцентризмом, а бо правим центризмом. Просто центризмом — це повторення того, що було в минулому історичному циклі. У нас всі партії влади були центричними, починаючи від “За єдину Україну” і закінчуючи Блоком Петра Порошенка. Тому треба дійсно виробляти ідеологію», - додає політолог.

Наприклад, на думку нашого співрозмовника, це повинна бути ідеологія компліментарності, яка відповість всім викликам, які стоять перед Україною, і саме головне — це буде ідеологія, а не просто прийняли якесь рішення, і далі працюємо у форматі “ні риба, ні м'ясо”.

«Потрібен бути той фундамент, який їх всіх зцементує. А це може бути або якась радикальна ідеологія, але вона їм не підходить, вони не зможуть бути під одним знаменником. Або це ідеологія компліментарності, яка може з'єднати от ті різні групи, і ідеологічні, і політичні, які зараз знаходяться всередині партії “Слуга народу”», - резюмував наш співрозмовник Руслан Бізяєв.