Литвин: Прем’єр-міністр України фіґляр ВІДЕО
18.02.2020 10:10

Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України - From-UA висловив екс-спікер Верховної Ради України Володимир Литвин.

Литвин зазначає, що в наразі в Україні склалась ситуація, в які у країні домінує виключно президент Зеленський. Він розповідає, що від близького оточення президента можна часто почути, що він ставить доручення, вимоги і т.і. Що свідчить про нерозуміння владою того факту, що повинен бути розподіл влади та відповідальність.

«У нас небаченими темпами відбувається процес концентрації влади і навіть рішення Конституційного суду, щодо повноважень президента, рекомендації європейських інституцій не зупиняють це прагнення підім’яти під себе сю Україну», - пояснює політик.

Щоб переконатися у цьому, Литвин пропонує переглянути останнє інтерв’ю прем’єр-міністра, в якому він намагається «вилизати Зеленського до скрипу».

«Такого фарисейства і блюзнірства як в уряді, ще треба пошукати. Коли постало питання про можливі наслідки того, про говорили і як оцінювали президента України на нараді у вузькому колі прем’єр-міністр, він написав заяву і побіг з нею до Зеленського», - наголошує екс-спікер Верховної Ради України.

На думку політика, така поведінка Гончарука свідчить про те, що він або молодий і вертлявий, або людина, яка жодного разу не відкривала Конституцію України.

«Але я думаю, що тут присутнє і одне, і друге тому, що Зеленський до прем’єр-міністра жодного відношення немає. Якщо Гончарук так хотів продемонструвати свою принципову позицію, то треба було віднести цю заяву до ВРУ. Але якби він її туди і заніс, то це б означало з його боку фіґлярство, бо якщо він знає Конституцію, то в курсі, що після прийняття програми діяльності КМУ, протягом року Рада не може ставити питання про відставку уряду», - резюмував Володимир Литвин.