Apple сильно постраждає від коронавірусу
18.02.2020 10:29

Про це передає УНН.

"Ми не очікуємо виконання прогнозу по доходах на березневий квартал через два основних чинники", - повідомили в компанії.

Так, першим таким фактором названо обмеження поставок смартфонів iPhone по всьому світу, а другим - зниження попиту на товари Apple у Китаї.

У компанії відзначають, що хоч партнери по виробництву iPhone і перебувають за межами провінції Хубей, епіцентру розповсюдження коронавірусу, а багато об'єктів продажів і виробництва були знову відкриті, - темпи продажів повільніші, ніж очікувалося.

"Здоров'я і благополуччя кожної людини, яка допомагає зробити ці продукти можливими, є нашим першорядним пріоритетом, і ми продовжуємо тісно співпрацювати з нашими постачальниками та експертами у сфері охорони здоров'я. Ці нестачі поставок iPhone будуть тимчасово впливати на доходи по всьому світу", - вважають в Apple.

У звіті за перший квартал 2020 фінансового року, що минув 28 грудня 2019 року, компанія прогнозувала, що її виручка в другому кварталі 2020 фінансового року становитиме 63-67 млрд дол., а операційні витрати будуть в межах 9,6-9,7 млрд дол.