Комуніст і агітатор ОПЗЖ на зарплаті у Полякова: цікаві факти про Дмитра Зініна
18.02.2020 10:36

У Чернігові вже кілька років діє схема вимагання грошей через політичний шантаж. Автор і безпосередній реалізатор Дмитро Зінін. Починав він ще 10 років у тому як політичний технолог Комуністичної партії. Сьогодні у парі з фейковими добровольцями працює на народного депутата Антона Полякова, стверджує Інтернет-видання «Відкрита Україна».

Дмитро Зінін відомий не тільки великими боргами, а й відпрацьованою системою вимагання грошей.

Як це працює? На замовлення Зінін влаштовує провокації, які потім знімають на відео. Ось лише один з епізодів, де Зінін грає роль експерта у скандальній ситуації щодо губернатора Мисника.

Як бачимо, ефективність такого підходу невелика: за рік сюжет спромігся набрати аж 134 перегляди.

Цікаві інші деталі біографії Зініна.

За даними сайту Чесно, Зінін балотувався від партії «Наш край» в обласну раду у 2015-му. А ще раніше двічі від Компартії. Депутатом не став.

На даний час він помічник депутата від міської ради від Опозиційного блоку Олега Шеремета.

У 2018 році Зінін працював на Іллю Ківу (СПУ-ОПЗЖ) і навіть організовував для нього мітинги у Чернігові.

Ось відео цього заходу.

Ця історія закінчилась скандалом: отримані від Ківи 2 тисячі доларів Зінін привласнив, за що отримав від побратимів Скварського та Бея по обличчю під час з’ясування стосунків.

Серед останніх замовлень – захист директорки департаменту молоді та спорту Ніни Лемеш, за який Зінін і його новий компаньйон Вадим Йовенко (фейковий доброволець) отримали 3 тисячі доларів. Втім, які і решту замовлень, Зінін зливає: замість повноцінної медіакампанії клієнт отримує кілька постів у пабліках і статті на маловідомих сайтах. І підкуп кількох журналістів на телеканалі «Новий Чернігів».

Зараз Зінін працює на народного депутата Полякова. Інколи пише матеріали для його телеграм-каналу. Адже чернігівські журналісти влучно підмітили, що у самого Полякова ані часу, ані розуму на тексти аналітичного рівня немає.

Звичайна для Зініна практика – кидати своїх колишній клієнтів. Наприклад, відпрацювавши минулого року на команду Атрошенка, Зінін вже активно поширює чорнуху проти колишнього роботодавця у Фейсбуці.