Тим, хто приховує симптоми коронавірусу, влада погрожує стратою
18.02.2020 10:51

Китайська влада повідомляє, що суворі заходи з ізоляції і карантину дають свої результати. Про це повідомляє Обозреватель.

В місті Ухань жителі вже не можуть просто так вийти на вулиці. Їм видають спеціальні картки, де написано, як часто і коли вони можуть пройти в місто. А тим, хто приховує симптоми хвороби, влада навіть пригрозила стратою. Тих, хто не хоче лягати в лікарню, забирають силою.

У самому Китаї щодня одужують сотні людей. З цього приводу лікарі влаштовують урочисті заходи прощання, дарують колишнім пацієнтам подарунки і фотографуються на пам'ять. У Китаї навіть говорять, що частка критичних випадків протікання хвороби почала знижуватися: з 15,9% до 7,2%. А більш легкі випадки в самому осередку хвороби провінції Хубей тепер лікують швидше.

Однак люди, які перенесли важке захворювання, ретельно приховують свої імена й обличчя. Тому що навіть в Ухані ставлення до них неоднозначне – багато хто побоюється заразитися й уникають спілкування з цими людьми.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.