Литвин: Владі не можна казати, що вона йде з миром до жителів Криму і, при цьому, не давати їм води
21.02.2020 07:59

Говорячи про так званий «план примирення» Володимира Зеленського, колишній спікер парламенту Володимир Литвин вважає, що одна справа розуміти проблему, а інша – її реалізовувати.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA

Політик переконаний, що владі, яка вже боїться великої частини свого ж електорату здатної переступити через закони, треба продукувати проекти рішень з усіх питань, які стосуються Мінських угод.

«Ці рішення повинні бути вже на столі. І влада має сказати, що запускатиме їх лише тоді, коли інша сторона зробить свій крок. Я розумію, що Україна має багато проблем через частину території (Донбас – прим.ред.), яка не контролюється. Однак треба розуміти, що будуть й проблеми, коли війна закінчиться. Скільки матеріальної бази потрібно буде для відновлення Донбансу? Скільки треба зусиль і терпіння, аби відбувся процес порозуміння й примирення між людьми?», - зазначає Литвин.

Екс-спікер розповів, що бачить, яку зловтіху стосовно Криму демонструють. На його думку те, що політики кажуть «ми у Крим води не дамо», рівнозначно тому, що сказав Порошенко - «ваші діти будуть сидіти у підвалах», а потім сказати «давайте будемо інтегруватися».

«У Лівії свого часу був реалізований грандіозний проект із забезпечення водою. І Тріполі сьогодні отримує воду незважаючи на те, що джерела води контролюються іншою частиною політичного класу Лівії. Вони могли перекрити воду і примусити їх швидко здатись, але мотивація звучить так – там наші люди і рано чи пізно ми прийдемо до замирення», - зауважує Литвин.

Для нього незрозумілою є ситуація, коли Україна каже до жителів Криму, що йде до них з миром, і водночас каже, що не дасть їм води. Литвин переконаний, що у цій ситуації винні політики, а страждають люди.