Ніч на Донбасі видалась неспокійною
21.02.2020 07:44

У зоні бойових дій на Донбасі 20 лютого бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню. Позиції українських військ обстрілювали із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Обстріли з боку бойовиків фіксували поруч з Новомихайлівкою, Пищевиком, Павлополем, Мар’їнкою, Лебединським, Красногорівкою та Старогнатівкою. Також бойовики вели обстріли біля Новозванівки, де застосували міномет калібру 120 мм та станковий.

«Вчора, 20 лютого, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було», — додали у штабі.

Нагадаємо, зранку 18 лютого бойовики атакували позиції українських військ поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний, що на Луганщині. Бій тривав кілька годин, унаслідок нього один український військовий загинув, троє дістали поранення, ще двоє контужені.

Через атаку бойовиками українських позицій 18 лютого на Луганщині Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження. У його межах Служба безпеки розпочала досудове розслідування.

Зовнішньополітичний представник Європейського Союзу і посольство США в Україні заявили, що «стурбовані» військовою ескалацією на сході України, і закликали Росію вплинути на ситуацію.