Ігор Мирошниченко: Зеленський налякав до смерті українців прибульцями з Китаю
21.02.2020 14:33

Коли президент України погрожує прибульцями з Китаю як бактеріологічною зброєю своїм політичним опонентам, то прості люди починають боятися саме тих прибульців. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український спортивний журналіст та політик, телеведучий, народний депутат України VII скликання (2012—2014) Ігор Мирошниченко.

На думку нашого співрозмовника, люди бояться тих, хто приїздить з Китаю, тому що у них немає інформації крім тієї, що говорив президент. А президент вважає прибульців із Уханю біологічною зброєю і каже, що якщо ви будете щось перекривати, то я привезу їх до вас додому.

«Звичайно, реакція простих людей — страх. Простий тваринний страх перед тим, щоб не захворіти на смертельну хворобу. Звичайно, неможна знімати відповідальності з суспільства, яке байдуже, не є європейським, совковим, але в першу чергу це провал в інформаційної політики МОЗ і особисто президента», - зауважує нардеп.

За словами Ігора Мирошниченко, МОЗ впродовж місяця чи навіть більше, скільки вже лютує коронавірус, не виробило належним чином достатньої кількості контенту, не інформувало кожного дня суспільство, що коронавірус не є таким страшним. Воно не давало інформації про те, що він є виліковним. І абсолютно недостатнім було інформації про те, що українські громадяни є здоровими.

«Натомість політики, в першу чергу президент, нагнітали ситуацію навколо цього. Україна насправді на рівні державної влади не викликає довіри у громадян. І тому, коли президент ще й погрожує, що цих людей він комусь привезе, то люди, звичайно, розуміють, що порятунок власного життя і здоров'я — це справа особиста. І тому вони роблять ті речі, які вони робили в Нових Санжарах, на Галичині», - пояснює політик.

Наш співрозмовець привів інший приклад. Ось Дубинський - людина, за яку відповідає президент Зеленський, людина, яка становить частину моно більшості, влаштовує істерику і говорить, що він не допустить на Обухівщині поселення цих людей, але після того, як Обухів відпадає, він починає критикувати інші регіони, говорячи, що там дебіли.

«Це безвідповідальність політиків, це є велика ганьба. Звичайно, наша держава нічого не показувала вже після того, як ця історія відбулася, як приймають своїх громадян інші, цивілізовані країни. Наприклад, у США, Великобританії. Ми бачили, наскільки суспільство об'єднане, наскільки держави турбуються про це», - додає журналіст.

«Ну і зрештою зволікання держави і української влади з тим, щоб евакуювати своїх громадян з Китаю, воно також спрацювало і відіграло свою роль. Чому ми так довго намагалися евакуювати цих людей, чому ми не могли це зробити раніше? Ніхто не пояснив. Окрім того, ми не пояснили, в яких умовах їх будуть тримати. Люди не вірять у те, що держава може забезпечити ізоляцію тих людей на карантині. Люди не вірять, що у нас є достатньо засобів безпеки, що у нас кваліфікована медицина. Це перш за все тотальна недовіра до влади, навіть до тієї, яку нібито обрала тотальна більшість людей», - зауважує народний депутат.

Наш співрозмовник роз’яснює, що в Нових Санжарах понад 80% проголосували за президента Зеленського. От вони почули президента Зеленського і зрозуміли, що їх зраджують, і почали влаштовувати істерію. І ще не виключено, додає журналіст, що в цій провокації активну участь брали ті, хто виступили потім миротворцями, такі як міністр МВС.

«Усі ж бачили, що виявили дивних молодиків спортивної зовнішності, які разом з місцевим населенням протестували проти приїзду цих людей», - акцентував увагу наш співрозмовник.

«Мені соромно, звичайно, за українців, за те, що вони є, на жаль, не дуже інтелектуально розвинутими і не дуже проінформованими, не вміють займатися самоосвітою і не усвідомлюють, що на місці тих людей, що евакуювали з Китаю, могли опинитися і вони. Але, ще раз кажу, відповідальність в першу чергу на владі. Аваков виявився нібито миротворцем, але не виключено, що саме він влаштовував цю провокацію. Цей фактор треба також враховувати», - заявив політик згадуючи і той факт, що з іншого боку, міністр охорони здоров'я, яка мала весь час бути в центрі уваги, інформувати суспільство, після того, як вже все відбулося, вчинила найдурнішій вчинок, який вона могла тільки зробити — вона сказала, що вона буде разом з цим людьми на карантині.

«І що це дає? Це дає більш ефективне проведення цього карантину? Ні. Це заспокоїть суспільство? Вже пізно. До речі, до Зеленського у мене також є величезна претензія ще одна. Коли він обмінював військовополонених, він був першім біля трапу літака, так кортежі їздили, він піарився на цьому. Коли Зеленський зустрічав тіла загиблих у Ірані, він був першім біля трапу літака, і він розповідав, як він турбується про сім'ї загиблих. А тут в цій історії Зеленський чомусь вирішив не зустрічати людей з Китаю. Він вирішив самоусунутися, він тільки полякав політичних опонентів. Саме тому це стало дуже яскравим сигналом для його виборців: якщо президент ховається від цих людей, то чому ми не повинні ховатися? Президент мав по-людські зустрітися з цими людьми, продемонструвати всім, що це наші люди, наші громадяни, що нічого страшного в цьому немає, вони пройдуть карантин — і все буде гаразд», - резюмував наш співрозмовник народний депутат України VII Ігор Мирошниченко.