Італія буде занижувати статистику хворих на коронавірус
28.02.2020 08:35
Після закликів Всесвітньої організації охорони здоров’я Італія змінює спосіб ведення статистики щодо інфікування коронавірусом.

Про це інформує AP.

«Італія змінює спосіб повідомлення про випадки інфікування коронавірусом, що могло б знизити цю статистику для країни. Італійська влада відтепер планує розрізняти в офіційних повідомленнях осіб із позитивним результатом тесту на коронавірус та пацієнтів із симптомами COVID-19, оскільки більшість людей в Італії з підтвердженим вірусом фактично не хворі», - йдеться в повідомленні.

Відтепер Італія розрізнятиме результати тестів, які проводяться на регіональному рівні, та підтверджених Національним інститутом охорони здоров'я. Адже ВООЗ наполягає, що офіційними є тільки результати, підтверджені загальнонаціональним органом.

Начальник цивільного захисту Італії Анджело Борреллі повідомив, що 528 випадків, про які повідомлялося раніше, мають підтвердження на регіональному рівні. І тільки 282 випадки підтверджені Національним інститутом охорони здоров'я. Хоча, зазначив Бореллі, інститут ще не проаналізував усі випадки, офіційна сертифікація не повинна істотно змінити загальні цифри у країні.

За словами Борреллі, у 159 випадках з 528 ішлося про потребу стаціонарного лікування, а 37 осіб лежали в реанімації. Водночас переважна більшість заражених перебували вдома на карантині.

Як повідомлялося, масова евакуація українців з Італії у зв’язку з поширенням коронавірусу не планується. За словами посла в цій країні Євгена Перелигіна, всі охочі мають змогу повернутися до України самостійно.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.