Гетьманцев: Стан економіки не дозволяє вирішити всі проблемні питання за півроку
04.03.2020 08:58

Доктор юридичних наук, профессор і адвокат Данило Гетьманцев запевняє, що наразі стан Пенсійного фонду та економіки загалом не дозволяє швидко вирішити наявні проблеми.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA

Говорячи про індексацію пенсій, Гетьманцев зауважує, що питання чому її будуть проводити у вересні, а не у березні треба поставити уряду. Однак зазначає, що окремим категоріям її все ж підвищать вже у цьому місяці.

«В березні також буде переглянути пенсія окремим категоріям громадян, і середня пенсія збільшиться з 3 тисяч до 3300 грн. Це, безперечно, не вирішення питання, але ми з вами повинні розуміти, що той стан Пенсійного фонду, в якому ми його отримали, той стан взагалі економіки держави, в якому ми її отримали, не дозволяє вирішити всі проблемні питання за півроку. Це шлях, якій ми повинні пройти разом. І відповідно, безперечно, приділяючи увагу соціально незахищеним верствам населення, його вирішити», - говорить профессор.

Також, Гетьманцев зауважує, що, на його думку, вирішення цих питань можливе лише через «перезапуск економіки, через зростання економіки, а не через якісь популістичні дії з боку чи то уряду, чи то парламенту».