Україна має найбільшу заборгованість по зарплатам за останні 10 років
12.03.2020 10:56

В Україні найбільша заборгованість з виплати заробітніх плат за останніх 10 років.

Про це заявила голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, повідомляє УНН.

"Такої величини розміру заборгованості по заробітній платі за останні 10 років в Україні не було. У наших сусідів - Білорусі, Молдові і Росії - аналогічна картина. Хоча, якщо подивитися на відрахування по відсотках до фонду заробітної плати, то ці країни досягли якогось прогресу щодо зменшення заборгованості. Країни з розвинутою економікою взагалі такої проблеми не мають або якщо мають, то в дуже незначних величинах", - зазначила Третьякова.

Також повідомляється, що станом на березень заборгованість із виплати заробітної плати сягнула 3 млрд гривень.

"Вона утворилася на 768 підприємствах-боржниках. 63% заборгованості утворилося на тих підприємствах, які активно функціонують. Підприємства-банкрути становлять 33%, а економічно неактивні підприємства - 3,6%. Найбільша заборгованість є на приватних підприємствах, потім - на державних і найменша на підприємствах комунальної форми власності", - сказано у повідомленні.

Додається, що антилідерами щодо найбільшої суми зарплатних боргів традиційно залишаються Донецька область - 649 млн грн, Харківська - 400 млн грн, Дніпропетровська - 365,7 млн грн, Сумська - 364 млн грн і місто Київ - 219 млн грн.