Вже працює державна підтримка для підприємців на час карантину
24.03.2020 14:00

Офіс розвитку малого та середнього підприємництва запустив інформаційний ресурс для бізнесу під час карантину.

Про це повідомляє Стопкор.

«Цей портал дозволить підприємцям, перш за все, отримувати виключно офіційну інформацію, вже зібрану в єдиному місці. Ми будемо оновлювати її та повідомляти про всі зміни, які запроваджуватимуться для малого та середнього бізнесу», — зазначив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Дмитро Романович.

Сайт розробили у рамках ініціативи EU4Business. Це програма підтримки бізнесу в Україні, що її фінансує Європейський Союз.
На сайті можна ознайомитися з чинними обмеженнями для підприємницької діяльності, отримати відповіді на актуальні питання і найважливіше — ознайомитися з переліком заходів державної підтримки.

Планується фінансова підтримка підприємців, зокрема, розширення цілей кредитування в межах державної програми доступних кредитів 5-7-9%. Запроваджуються тимчасове скасування штрафів та мораторій на податкові перевірки. Також не нараховується та не сплачується плата за землю у період з 1 березня до 30 квітня 2020 року.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада України ухвалила новий закон підтримки бізнесу під час карантину з поправками та пропозиціями Мінекономіки. Він спрямований на захист бізнесу від негативних наслідків в умовах карантину.