Нардеп розтлумачила, чим може вилитись для України введення надзвичайного стану
25.03.2020 14:00

Україна просто не потягне надзвичайний стан, якщо він буде триватиме місяць. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України — From-UA розповіла народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук.

На думку нашої співрозмовниці, карантинні обмеження будуть продовжені після 3 квітня, тому що ми бачимо динаміку поширення ззовні, говорячи про європейські країни, зокрема про наші сусідні країни — Польщу, Румунію.

«Ми бачимо, що пік там є відтягнутий у часі, маючи на увазі Італію, де вже пік. І ми бачимо, що кількість хворих зростає, кількість койко-місць не збільшується, отже ми розуміємо, що пік у нас може бути після 3 квітня», - робить висновки .

Нардеп гадає, що карантинні обмеження будуть виправдані. Щодо надзвичайного стану., то на думку нашої співрозмовниці, на сьогодні немає підстав вважати, що введення надзвичайного стану буде об'єктивним і буде тим заходом, який дійсно унеможливить пікові стани у медицині і піковий стан з пандемією коронавірусу в Україні.

«Я вважаю, що немає на сьогодні підстав, бо тут треба брати різні елементи. І економічні — ми розуміємо, що ми просто не потягнемо надзвичайний стан, якщо він буде триватиме місяць, а закон визначає саме місяць — а далі що? Тобто карантинні обмеження продовжаться, надзвичайний стан буде знято, і ми взагалі тоді втратимо економічний потенціал, будь-якій шанс, і нічого тим самим не вирішимо, тому що на сьогодні ті обмеження, які є, вони і так є достатньо жорсткими, і повноваження Національній гвардії чи представників Нацполіції, які можуть в тому числі контролювати, патрулювати і т.д., є достатніми і без введення надзвичайного стану», - резюмувала наша співрозмовниця Ірина Верещук.