Державою з Фейсбуку не управляють: Балабан пояснив скорочення бюджетного плану
27.03.2020 12:38

«Сірі» схеми Порошенка почали тягнути Україну у безодню. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів кандидат політичних наук Ростислав Балабан.

Коментуючи секвестр бюджету, якій відбувся, наш співрозмовник зазначає наступне: «Все банально зрозуміло, тобто грошей в бюджеті немає. І є два механізми: або жорстке затягування всіх і вся поясів, або запускати інфляційні процеси, тобто друкувати гроші і чимось перекривати».

«Тобто насправді це наслідок попередніх 6 місяців невдалої організаційної і політичної роботи, це провал на митниці, тому що ми знаємо, що митниця, не дивлячись на те, пригадуємо тези, що 3-5 млрд “сірих” схем Порошенка і т.д., що ми дамо плюс 7 млрд, що ми дамо плюс 2 млрд по ігрових автоматах, там дамо плюс 2 млрд, там — тобто це конвертація популізму в реальні речі. Тому що державою з Фейсбуку не управляють», - розтлумачив політолог.

«Тобто відсутність коштів і недолуга політика попередній років. Провал на митниці, провал з ігровими автоматами, провал з регулюванням бізнесу. Я ще рік тому волав, але всі хіхікали. У нас відбулося погіршення податкового рейтингу. І дурнуваті заяви з ВР, що давайте лупанемо підприємців, обмежимо СПДшників — от це все по копійці і дало цей результат», - резюмував наш співрозмовник Ростислав Балабан.