Нардеп президентської партії вважає, що прийняття закону про землю було не на часі
31.03.2020 12:07

Депутат від партії «Слуга народу» Юлія Яцик пояснила, чому вона проголосувала проти закону за ринок землі.

Про це вона розповіла інтернет-виданню Новости Украины — From-UA

Яцик переконана, що прийнятий закон не буде переглянуто, хоч у ньому є чимало помилок та неточностей у реєстрі.

«Я не думаю, що буде якийсь перегляд, це і так доволі демократична версія, яку вони запропонували. Чому я проти? Тому що він не на часі. Пандемія, економічна криза, і навіть те, що цей закон набуває чинності в наступному році, але фінансовий стан наших громадян, наших аграріїв — викуповувати великі ділянки вони просто неспроможні. По-друге, не було враховано жодній правки, в тому числі мої правки, стосовно приведення у відповідність ЗВК на предмет того, що там є невідповідності, помилки, не враховані земельні ділянки, є накладення меж, тобто багато є помилок», - пояснює нардеп.

Також народна обраниця зауважила, що 10 тисяч га для фізичних і юридичних осіб – це забагато, однак її пропозиція в 500 га була проігнорована.

«В законі передбачено концентрація земель до 10 тисяч га для фізичних і юридичних осіб. Так, для фізичних осіб набуває чинності з 21 сіяні 2024 року, але це доволі висока концентрація, яка не використовується в країнах Європи, там 300-500 га. В своїх поправках я пропонувала 500 га, я вважаю, що 10 тисяч — це занадто велика цифра. Крім того, банки мають право отримувати під заставу земельні ділянки і в подальшому розпоряджатися. Розумієте, що звернення стягнення на такі земельні ділянки і продаж земельних ділянок з боку банку взагалі законом чітко не прописано і не обмежено в тих лімітах», - резюмувала Яцик.