Відтепер буде новий алгоритм тестування на коронавірус - МОЗ
03.04.2020 08:16

В Україні створили мобільні бригади, які будуть приїжджати до людей та забиратимуть зразки на тестування. Також МОЗ замовило тестів українського виробництва на 2 мільйони досліджень.

Про це в ефірі програми "Право на владу" розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає 24 канал.

За його словами алгоритм тестування вже змінили.

“Нині створили 547 мобільних бригад, які за рішенням сімейного лікаря або швидкої будуть виїжджати до людини з підозрою на коронавірус і проводитимуть необхідну діагностику. Вони будуть брати зразки і відправлятимуть на дослідження в лабораторію Тому хворому не потрібно їхати до інфекційної лікарні або госпіталю”.

Також, за його словами, паралельно з цим біля кожної опорної лікарні, яких зараз обрали 240, розгорнуті намети Служби з надзвичайних ситуацій, які дозволятимуть проводити санітарне сортування і не допускатимуть в інфекційні стаціонари хворих, в яких немає підозри на коронавірус. Це допоможе запобігти внутрішньолікарняному інфікуванню.

Ляшко також зазначив, що в МОЗ провели домовленості з приватними лабораторіями і вони готові проводити дослідження.

"Ми використовуємо тести українського виробництва. Сьогодні таких виробників є три, Інститут молекулярної біології один із них. Він першим розробив тест-систему, але вони направлені більше на наукові дослідження. Тому інші виробники її спрощують і переводять в серійне виробництво. Сьогодні передбачене фінансування на закупівлю тестів українського виробництва і ми зробили попереднє замовлення на 2 мільйони досліджень", – наголосив Ляшко.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.