Відомо, коли пенсіонерам  виплатять обіцяну тисячу гривень
08.04.2020 14:16

В Україні з наступного тижня почнуть доплачувати 1 тисячу гривень тим, у кого пенсія нижча 5 тисяч гривень.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час традиційної наради під головуванням президента Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом, пише УНІАН.

За словами Шмигаля, вже розроблені програми виплат людям з найнижчими доходами.

"Вже відучора ми почали додаткові виплати пенсіонерам, яким за 80 (років). З наступного тижня будемо доплачувати по 1000 гривень тим, у кого пенсія нижча 5000 гривень. І до кінця квітня ці гроші отримають усі такі пенсіонери", – заявив Шмигаль.

Крім того, за дорученням президента уряд класифікував категорії населення, яким буде надана додаткова допомога. Йдеться про безробітних, малозабезпечені родини з дітьми, малий та середній бізнес, сказав Шмигаль.

"Добре, що у нас вже розроблені інструменти й пораховано фінансування для допомоги українцям. Тепер треба рухатися якнайшвидше, щоб люди справді отримали гроші та відчули полегшення", – наголосив президент.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення. Зокрема рішення включає введення з квітня 2020 року щомісячної виплати в розмірі 500 гривень пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 гривень.

Також рішення уряду передбачає проведення у травні індексації пенсій на 11% для 7 мільйонів пенсіонерів. Крім того, у квітні буде проведена виплата одноразової допомоги в розмірі 1 тисячі гривень для пенсіонерів, які отримують станом на 1 квітня пенсію менш як 5 тисяч гривень.