Нардеп: Щоб розглянути16 тисяч правок до антиколомойського закону, комітетам треба два роки
10.04.2020 10:30

Депутат від партії «Слуга народу» Юрій Камельчук переконаний, що люди, які подавали правки до антиколомойського закону є залежними від певних впливових осіб.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи ситуацію з так званим антиколомойським законом, до якого подано 16 тисяч правок, Камельчук зазначив, що пропрезидентська фракція обов’язково знайде інструментарій його прийняття.

«Є кілька абсолютно законних варіантів, регламентованих, за якими ми будемо діяти, але поки що я їх називати не можу, тому що це буде можливість тим людям, які зацікавлені блокувати роботу ВР, щось придумати знов. Але ми працюємо над цим, тому що це ненормальна ситуація, це просто знущання над парламентаризмом. За підрахунками Регламентного комітету, якщо ми будемо розглядати в звичайному варіанті і нічого не придумаємо, це може зайняти 162 дні. Якщо їх розкинути по всіх параметрах нормальної роботи, то це 2-2,5 роки. Це абсолютно безглуздо», - пояснив народний обранець.

Камельчук також зазначив, що розмови нардепа Полякова про те, що дехто у такий спосіб намагається відмінити другий етап медреформи є нісенітницею, хоча він не виключає, що є ті, хто будуть намагатись зберегти старі схеми в медицині.

«Лікарі, які працюють чесно, вони чудово розуміють, для чого ця реформа. Ті, хто намагається зберегти старі схеми, вони, звичайно, будуть лишатися. Я завжди задаю в цьому випадку одне питання, після якого чомусь всі мовчать. Я задаю питання тим людям, які говорять, що другий етап медреформи — це погано: чи працює первинка? І все. У них відповіді немає. Я не чув жодної відповіді на це питання. Тобто первинка працює. Те, що може запускатися з проблемами, з чим в даних умовах будуть технічні труднощі, дехто буде саботувати і не розуміти, це теж факт. Для фінансових питань існують субвенції, які передбачені. Ясно, що не всі гроші будуть одномоментно переведені, але ці питання будуть вирішені. І це дійсно необхідно, тому що має бути справедлива система розподілу і справедлива система для лікарів, і чесне фінансування всіх медичних закладів», - наголосив слуга народу.

Резюмуючи, співрозмовник відмітив, що версія про те, що таким чином Ігор Коломойський через нардепа Полякова намагається впливати на фракцію «Слуга народу» має місце.

«Я можу так само висловлювати певні версії, але, швидше за все, виглядає, що так. І не тільки через нього. Є ще інші люди, які подавали правки і зацікавлені застопорити. Таким чином вони по факту виказують якусь свою залежність від тих чи інших осіб. Ви можете пройтись по списку і побачити, хто до якої фракції належить. Там є і із нашої фракції, є із інших», - підсумував він.