Екс-нардеп обвинуватив Зеленського і Авакова у бездіяльності щодо боротьби проти епідемії
10.04.2020 11:00

Відправка в Італію медичної допомоги від України в той час, коли своїм громадянам не вистачає антисептиків і масок, це ж крок, який зробили Зеленський разом з Аваковим для того, щоб забезпечити собі майданчик гарного сприйняття їх, коли вони закінчать цей пограбунок і переїдуть жити в Італію. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів народний депутат Верховної Ради VIII скликання, Віталій Купрій.

За словами нашого співрозмовника, і у того, і у другого є там майно. У Авакова бізнес у сина, а у Зеленського вілла, і тому вони не просто так і в Ватикан їздили раніше.

«І вони здійснюють це за рахунок платників податків, за рахунок українського народу задля того, щоб потім начебто з дружньої сторони забезпечити собі цей імідж», - додає політик.

Екс-нардеп згадує, як написав пост про це, і сьогодні можна почитати коментарі. За словами нашого співрозмовника, люди кажуть, що в гуртожитках немає чим руки — миють “Белизною” та хлоркою. А у них якісний на спирту, дорогий, за наш кошт платників податків.

Віталій Купрій вважає, що в першу чергу треба дбати про здоров'я української нації, а не демонструвати всьому світу.

«Вони ж раніше розпродали маски, респіратори, зараз розвозять ті антисептики, а у самих нічого немає. Давайте скористуємось досвідом Туреччини, коли маски роздаються безкоштовно. От то державницька політика», - зауважує екс-нардеп.

Наш співрозмовник здивований тим, що з розвиненою спиртовою галуззю українці не забезпечені нормально самим необхідним в даний час.

«Тому Аваков і каже, що треба розконсервували декілька заводів. Навіщо їх було тримати законсервованими, ніхто не розуміє, тому що на виробництво спирту державна монополія, можна було заробляти і на експорті, і всюди. Так от їх розконсервували і почали виробляти. Але виробляти треба для нас», - підкреслює політик.

На думку Купрія, позиція зараз по порушенню конституційного права на підприємницьку діяльність гірше впливає, тому що можна було б кожен бізнес малий зобов'язати, що якщо ти хочеш, щоб у тебе клієнти приходили, забезпеч їх масками безкоштовно.

«Можна б було по всій країні зробити такий бум, щоб всі підприємці б підтримали. Або сидіти вдома і не заробляти, або забезпечити при вході антисептик і видати безкоштовну маску. Не ведеться повністю ніяка державна політика для того, щоб побороти епідемію. Одне-єдине тільки робиться — заборони, і все», - резюмував наш співрозмовник екс-нардеп Віталій Купрій.