Гончаренко: Участь партії «Слуга народу» в уроках онлайн-школи – це порушення закону
10.04.2020 13:00

Депутат від партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко вважає, що сьогоднішні трансляції телеурків перетворились на шоу партії «Слуга народу», яке не має нічого спільного з якісною освітою.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи нещодавню заяву Ірини Геращенко про те, що члени партії «ЄС» та інші політики можуть також вести телеуроки, Гончаренко зауважив, що це не був би гірший варіант, однак владі треба звернути увагу на якість тих уроків, які проходять для дітей.

«Є вчителі, які мають викладати, просто пані Ірина звертає увагу, що все перетворюється на якесь шоу “Слуг народу”, які сидять, дивляться, демонструють. Все це відбувається на відверто проросійських каналах. Вона на це звертала увагу, а звичайно, краще, щоб викладали вчителі. Але те, що вони ляпають, я не історик професійний, але люблю історію. Назвати Левонську війну і Левонський орден ліванським — це, чесно кажучи, якесь знущання. Це демонструє дві речі. Перше, що цей проект є геть погано зроблений, тобто немає жодної коректури. Перед тим, як показувати щось на екранах мільйонам людей, має бути хоча б якась група, яка передивляється все це. Мені здається, це очевидно. Звичайно, кожна людина може помилитися, це я про історію 30-2=18, це просто помилка, але для цього мають бути редактори. Друге, що це демонструє, на жаль, рівень залучених до цього. Історики і географи, які кажуть, що Австралію омиває Атлантичний океан, це не спишеш на помилку, це просто жах», - пояснив нврдеп.

Відповідаючи на питання участі «Європейської солідарності» у такому виді навчання, Гончаренко наголосив, що кожен повинен займатись своєю справою.

«Це абсурдно. Наша партія політична сила, ми не школа. Для цього є школа, є вчителі. Ще раз повторюю, це просто більше привернути увагу. Нам навіть закон каже, що заборонена політична агітація в закладах освіти. Онлайн-освіта — це те ж саме, тому те, що там сидять депутати від «Слуги народу», насправді це порушення закону», - резюмував народний обранець.