Фаріон: Рух команди Зеленського «кожен має право на помилку» - це свідчення абсолютної нікчемності і хворої свідомості
14.04.2020 15:07

Колишня народна депутатка України та викладачка НУ «Львівська політехніка» Ірина Фаріон переконана, що у сьогоднішніх реаліях ніхто не має права на помилку і тим паче, не повинен вважати їх наявність чимось нормальним та буденним.

Про це вона розповіла інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Фаріон пояснює, що якщо влада починає шукати виправдання своїм помилкам, то вона стає ущербною, здатною знищити крану.

«Це типове гасло ліберастів, які валять все: державу завалять, освіту завалять, армію завалять, тому що вони мають право на помилку. А воїн наш український, якій стріляє у кацапів — він має право на помилку? Ні, він не має права на помилку, він має його вбити, тому що той кацап потім прийде і вб'є українця. Тому це свідчення абсолютної нікчемності і хворої свідомості. Знання — це штука набувна, знання - взяв книжку і прочитав, а от мати гідний і належний світогляд, за допомогою якого ти маєш розбудовувати самостійну і самодостатню державу, це набагато складніша річ. Тому ті істоти, які повбиралися у футболки, де написано, що вони мають право на помилку, є свідченням того, що вони мають абсолютно хворий і ущербний досвід», - пояснює екс-нардеп.

Викладачка зауважує, що помилки у школі онлайн є неприпустимими і такими, що свідчать про безвідповідальність тих, хто нею займається.

«То виходить, що дитина, яка неправильно написала ЗНО, може подати апеляцію, тому що вона має право на помилку? Якщо вона має право на помилку, то їй мають поставити ту кількість балів, яка їй потрібна для вступу. Ті ідіоти мають засвоїти, що знання і освіта — це передусім дисципліна, відповідальність і бездоганна правильність і точність. Ти маєш право на помилку у себе на Фейсбуці, але ти ні в якому випадку не маєш право на помилку, якщо ти претендуєш на проект школа онлайн. Це допоможе, як мертвому припарка, це так, видимість роботи. Тому це дуже небезпечний сигнал, якій є характеристикою тих, хто в нас сьогодні при владі, тобто все допустимо, все можливо. Кожен для себе обов'язково стане адвокатом», - наголосила Фаріон.

Екс-нардепка підмітила, що виправдання влади і натяк на те, що помилки є звичними елементами керівництва – це сумний дзвіночок для більшої частини суспільства, якому подобається виправдовувати власну безвідповідальність.

«В український мові не можна будь ласка написати через дефіс. Якщо вчителька помиляється на 10 з математики, то вона має право на помилку? То тоді вчить таблицю множення, що 2х2=5, а не 4. Тобто йдеться про крах світогляду сильних людей, це дригліни застиглі прийшли до влади, і вони свою внутрішню неспроможність накидають всьому суспільству. Хочу зауважити, що значній частині українського суспільства це дуже подобається, тому що значна частина суспільства тільки весь час і робить, що помиляється. І тепер вилізе з-під куща після карантину і буде казати, що я маю право на помилку. Ні, придурку, ти не маєш права на помилку, якщо ти хочеш мати свою державу і якщо ти хочеш мати дитину з належними знаннями, що буде цю державу будувати», - резюмувала Фаріон.