Агентство Bellingcat, яке займається розслідуванням авіакатастрофи МН17, озвучило ім'я головного підозрюваного
29.04.2020 08:07

Справа збитого в 2014 році Боїнга продовжують розслідувати. Літак, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, збили над Донбасом, прийнявши за український транспортний літак. Агентство Bellingcat, що займається розслідуванням інциденту, озвучило ім'я головного підозрюваного.

Про це пише Знай Юа.

Слідчі заявили, що наказ на атаку літака російським терористам віддали з ФСБ.

З звіту Bellingcat випливає, що наказ про атаку літака віддав російський високопосадовець із прикордонної служби ФСБ. Це генерал-полковник, заступник голови прикордонної служби Андрій Бурлака. У переговорах російських терористів, які збили малайзійський Боїнг, цей чоловік фігурував, як якийсь “Володимир Іванович”. Встановити його особу вдалося лише через 5 років після трагедії.
Таким чином, Bellingcat в черговий підтверджує, що винуватцем інциденту є саме Росія. Саме російський чиновник віддавав наказ на знищення цілі, і саме проросійські терористи з угруповання “ДНР” здійснили той самий фатальний постріл з установки БУК. Одним натисканням кнопки вони визначили долі 298 чоловік, що знаходилися на борту авіалайнера. Чи понесуть покарання винних за скоєне? Це покаже тільки час.