Камельчук: Карантин затягнувся занадто довго
29.04.2020 16:07

Депутат від партії «Слуга народу» Юрій Камельчук вважає, що люди повинні говорити про свої фінансові проблеми навіть у формі мітингів, однак не розуміє вимог підприємців під Кабміном.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи мітинг підприємців і фермерів під Кабінетом міністрів, Камельчук зауважив, що наразі партія «Слуга народу» не знає їхніх умов, адже поки що написані лише загальні лозунги. Також він не бачить сенсу у повторному піднтті питання про ринок землі.

«Закон вже підписаний. Який зміст виступати, проти чого? Тим більше, що у нас були тривалі дискусії і консультації з багатьма представниками агробізнесу, в тому числі фермерами, і з ними було узгоджено остаточне рішення. Тому я не розумію, який в цьому може бути зміст», - каже нардеп.

Також він зауважив, що їхня фракція веде обговорення питання про відкриття ринків, яке сьогодні турбує фермерів.

«Це питання обговорюється, тому що карантин затягнувся занадто довго. Звичайно, люди хвилюються, що їм не вистачає грошей, і мають виходити і говорити про це. Уряд мав би подумати про фінансову підтримку для більшої кількості людей», - каже він.

Народний обранець також переконаний, що карантин не має політичного підґрунтя, а носить лише характер безпеки.

«Звичайно, що це заходи безпеки, тому що незрозуміло, як цей вірус розвивається. Насамперед це було про життя людей, щоб забезпечити їх якимось чином, і потім вже реагувати на те, наскільки широка епідемія, і паралельно допомагати людям фінансово і з медичної точки зору. З фінансової точки зору, з економічним блоком, я вважаю, що уряд має трошки активніше допомагати, це однозначно», - підсумував Камельчук.