Капранов: Акція з ліхтариками — це інфантильність
13.05.2020 11:07

Український письменник і книговидавець Дмитро Капранов переконаний, що творчі люди повинні не ліхтариками звертати увагу на свої проблеми, а діяти більш рішуче та кардинально, аби їх почула влада.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Письменник, коментуючи вчорашню творчу акцію з вогнями зазначив, що вона не вплине на владу, яка, знаючи що таке шоу-бізнес, воліє не помічати назрівши проблем.

«В цій сфері вижити неможливо, якщо не буде фінансування від держави цієї сфери. “Нас вбивають, а ми посвітимо ліхтариками” - це мені дуже нагадує Майдан, там Руслана, здається, вони там світили ліхтариками, коли починалися бойові дії. Намагатися в такій спосіб кволий когось до чогось закликати — це дарма праця. Ці люди з шоу-бізнесу чудово розуміють, про що йдеться. Якщо вони нічого не роблять, значить, вони не роблять навмисно, не можна сказати, що вони не знають, що концертні агенції існують. Якось вони повинні більш дієво нагадувати про себе, мені здається. Ну, з ліхтариками — це інфантильність. Проте хоч щось роблять», - пояснив Капранов.

Книговидавець також зауважив, що творчим людям треба йти на Банкову і «шуміти під вікнами» чи «ставити барикади і запалити шини».

«Вас позбавили права на професію, вам не дають можливості заробляти гроші. Ваші дії? Ви говорите: а Мадонна теж сидить вдома. Ну, хай сидить Мадонна, якщо їй є що їсти. Наша влада абсолютно не уявляє, що є люди, у яких нема мільярда чи 100 тис. доларів на рахунку. Є люди, які живуть на зарплату, яку отримують за місяць, щоб на неї прожити наступний місяць. І такі люди є в тому числі і в шоу-бізнесі: оператори, монтажники сцені і т.д. І всі вони живуть від зарплати до зарплати. Мадонна — одна з найбагатших артистів. Не можна рівняти наших оперних співаків, які дають концерти і в опері співають. Це зовсім некоректно. Тому якщо людей позбавили права на професію, то влада повинна компенсувати. Це ж не те, що люди взяли і вирішили не ходити в театр. Карантин — це примусовий захід. Якщо влада бере на себе відповідальність в умовах, коли хворих нема, бо карантин був оголошений вже 60 діб тому, коли у нас хворих ще не було, то влада повинна відповідати за свої дії, в тому числі перед людьми, яких вона позбавила заробітку. Ну а як?», - резюмував він.