В Україні з'явився сервіс психологічної підтримки в covid-19
15.05.2020 08:16

Інститут когнітивного моделювання спільно з Моз та українським підрозділом Червоного Хреста запустив безкоштовний сервіс для психологічної підтримки. Платформа отримала назву “Розкажи мені”. Допомогу надаватимуть досвідчені психологи, пише Знай Юа.


У 2020 році Україна зіткнулася з кількома кризами, самим серйозним з яких стала пандемія коронавіруса, яка сильно змінила суспільство. Крім поточних проблем, в українців додалися додаткові – хтось переживає за здоров'я близьких, хто пережив важку втрату, хто опинився в складній фінансовій ситуації через закриття підприємств. У цих умовах необхідна кваліфікована підтримка психологів.


Засновник Інституту когнітивного моделювання Віктор Березенко розповів, що українцям вкрай складно адаптуватися до нових умов. Платформа “Розкажи мені” повинна допомогти жителям нашої країни отримати необхідну допомогу і попередити психоемоційний криза. З нею кожен, хто потребує людина може отримати підтримку абсолютно безкоштовно.


“Розкажи мені” – це всеукраїнський проект, мета якого – надання психологічної допомоги людям, яким важко адаптуватися до умов пандемії, карантину, фінансової кризи. Керівник Інституту когнітивного моделювання Світлана Павелецька відзначає, що людям дуже важливо усвідомлювати поточну ситуацію і адаптуватися до неї. Павелецька розповіла, що коли людина стикається з депресією, він часто не знає, до кого звернутися, тому звертається не до психологів, а до друзів і знайомих. “Розкажи мені” – це проект, який повинен допомогти налагодити діалог людини з собою з допомогою досвідченого психолога.

Платформа використовує ресурси Інституту когнітивного моделювання та Моз. У проекті бере участь велика команда лікарів, психологів і волонтерів. Сервіс працює за методикою когнітивно-поведінкової терапії (КПТ). Це одна з найпоширеніших форм психотерапевтичної допомоги. Всі співробітники проекту володіють відповідною кваліфікацією, досвідом, освітою. Перед створенням команди був проведений суворий відбір.

ЯК ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ЧЕРЕЗ “РОЗКАЖИ МЕНІ”

➖ Зайти на сайт https://tellme.com.ua/, вибрати пункт «Звернутися за підтримкою».
➖ Вказати свої персональні та контактні дані в спеціальній формі.
➖ Описати свою проблему і вибрати відповідний час для сеансу.