Названо 5 порід собак, які не пахнуть псиною
17.05.2020 04:52

Далеко не кожна людина готова до того, щоб постійно боротися з неприємним запахом "псини" вдома, навіть якщо дуже любить тварин, інформує Ukr.Media.

Цей момент не доставляє незручностей тільки в одному випадку — ви живете в приватному будинку, а собака проводить практично весь свій вільний час на вулиці.

Однак є і хороша новина для тих, хто мріє завести собаку, але не готовий до неприємного запаху. Існує як мінімум 5 порід собак, які позбавлені специфічного аромату:

Коллі

Довгошерсті красуні можуть, звичайно, завдати клопоту під час линьки, але ось шерсть їх абсолютно не пахне. Якщо ж ви готові регулярно вичісувати свого улюбленця, то вашому будинку не загрожує безлад.

Крім іншого, коллі — це дуже розумні, граціозні і доброзичливі собаки, які швидко знаходять спільну мову з членами своєї сім'ї та іншими домашніми тваринами.

Померанський шпіц

Це декоративна порода собак, яка має мініатюрні розміри і досить густе підшерстя. Саме з-за свого зовнішнього вигляду, що нагадує живу плюшеву іграшку, вони і отримали величезну популярність.

Це відмінний вихованець для квартири, оскільки при регулярному догляді вони не доставлять вам клопоту — ні грудок шерсті, ні запаху.

Однак, попри свій маленький розмір, характер у померанського шпіца не "цукор": він поводиться досить зухвало навіть стосовно своїх господарів.

Далматинець

Ідеальний вихованець для сім'ї з дітьми: вони дуже грайливі, ласкаві й енергійні. З далматинцями вам точно не доведеться нудьгувати, тому що вони потребують систематичних фізичних навантажень.

Однак ці гладкошерсті вихованці абсолютно позбавлені будь-якого неприємного запаху.

Пудель

Одна з найбільш інтелектуальних порід собак у світі: навіть недосвідчена людина з легкістю може навчити вихованця виконання базових команд і навіть трюків.

Їх непересічний розум допоміг побудувати "кар'єру" в циркових шоу, оскільки дресувальники швидко зрозуміли, що пуделі краще за інших піддаються навчанню. Пуделі позбавлені типового запаху собаки, однак їх шерсть потребує регулярного професійного догляду.

Бігль

Порода відноситься до розряду гончих, тому мають гладкий вовняний покрив і не доставляє проблем в плані догляду.

Однак їм потрібні тривалі прогулянки, щоб виплеснути енергію.