Мосійчук: Злив плівок Деркачем був зроблений для повернення президента до Теми Порошенко і Байдена
20.05.2020 12:30

Народний депутат України VIII скликання Ігор Мосійчук вважає що алівки розмови Поренко і Бадена були оприлюдненні не випадково саме напередодні прес-конференції президента Зеленського.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи вчорашнє оприлюднення плівок Деркачем, нардеп зазначив, що це безпосередньо пов’язано із сьогоднішньою прес-конференцією президента, на якій у нього будуть вимагати відповідей на питання.

«Звичайно, від президента будуть вимагати реакції на оприлюднені вчора матеріали. Але я достеменно знаю, що відбулося декілька речей. По-перше, у Деркача не весь об'єм записів. Наприклад, вчора ввечері на ютуб-каналі “Свободний” були оприлюднені повні версії тих записів, що оприлюднив Деркач. І картина виглядає більш цілісною, більш того, це не дає можливості сумніватися в оригінальності плівок. Другий момент. Мені достеменно відомо, що повний об'єм плівок, є в матеріалах розслідування спецпрокурора США, тобто вони долучені як докази. Я так розумію, що по ним ведеться розслідування, і можливо висунення звинувачень Байдену на території США, а можливо, і Порошенко на території США. Я достеменно знаю, що на тих плівках звучать прізвища багатьох людей, в тому числі і “смотрящих” директорів державних підприємств. Звичайно, мова йде про корупцію на найвищому державному рівні», - розповідає Мосійчук.

Він також пояснює, що плівки було оприлюднено не з ініціативи США, тож цей інцидент ще матиме серйозні наслідки.

«Якщо б вчора затримали Порошенка, то, можливо, сьогодні би президент виглядав тріумфатором, і тоді б на день-два питання щодо зашкварів його команди, можливо, і відпали б. Але так як це не відбулося, то, відповідно, нічого не буде. Будуть питання, пов'язані з плівками, і всі інші питання. Мені достеменно відомо, що вчора вночі люди, які співпрацюють зі штабом Трампа, мали розмову з США і оточення Трампа дуже незадоволене тим, що саме вчора були оприлюднені ці фрагменти. І в зв'язку з цим, я так розумію, планувалось, що це буде робити спецпрокурор США. І зрозуміло, що ці плівки є елементом виборчої кампанії, і зараз в зв'язку з цим вони будуть змінювати тактику. Наскільки я розумію, це були розмови, які відбувались по державній лінії зв'язку, а всі міжнародні розмови президента документуються як в США, так і в Україні, свідченням чого є злив американськими спецслужбами розмови Зеленського та Трампа», - пояснює Мосійчук.

Народний депутат також вважає, що захист Порошенко акцентуватиме на тому, що прослуховування і злив інформації робились проти Порошенко, як президента України, який на той виконував його обов’язки. А також переконаний, що слід цієї провокації варто шукати в США, а не РФ.

«Насправді я б вбачав би в цьому руку Вашингтону. Я не можу сказати, чи спецслужби РФ причетні чи ні саме до цього, що злив відбувся вчора. Звичайно, спецслужби РФ будуть гратися на цих записах. Але це ж не рука Кремля взяла його за кадик і примусила наговорити на 4 статті Кримінального кодексу і на державну зраду, яка вбачається в ознаках цих розмов. Якщо Порошенко хоче сказати, що це сфальшовано, то йому треба врахувати, що після того, як з'явиться стенограма цих розмов з офісу спецпрокурора США, щоб потім не вийшло, що рука Москви стане рукою Вашингтону», - резюмував Мосійчук.