Замовниками у справі Шеремета слідство тепер вважає «невстановлених осіб»
26.05.2020 08:29

У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета завершили досудове розслідування, підозрюваним змінили зміст обвинувачення та ймовірні мотиви, а на 25 травня були призначили судові засідання щодо кожного з них.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Під час судових засідань щодо Антоненка, Дугарь і Кузьменко під стінами Печерського суду почалася акція протесту з вимогою припинити їхнє судове переслідування та тримання під вартою й домашнім арештом. Пізніше, рідні та друзі трьох підозрюваних провели акцію протесту і під Офісом президента.

Показово, що з мотивів скоєння злочину зникли скандальні формулювання «ультранаціоналістичні ідеї» та «велич арійської раси», а замовниками слідство тепер вважає «невстановлених осіб». Також тепер, крім «групового навмисного вбивства, вчиненого небезпечним для життя багатьох осіб способом», всіх трьох підозрюють ще й у «незаконному груповому зберіганні вибухівки», а також в «умисному груповому знищення майна шляхом вибуху».

Напередодні президент України Володимир Зеленський на своїй пресконференції запевнив, що не несе політичну відповідальність за справу Шеремета, та що за неї відповідають слідство і суд. Після цих заяв у справі змінили групу прокурорів.