Лікарі столичної лікарні "швидкої допомоги" масово захворіли на Covid-19
29.05.2020 10:07

У Київській міській лікарні швидкої допомоги коронавірус виявили у 21 медичного працівника. Зазначимо, що лікарі самостійно робили тести ПЛР, бо не змогли домогтися, аби це надала їм лікарня.

Про це повідомляють Факти.

Цей медзаклад не відноситься до опорних лікарень у боротьбі з Covid-19, однак там у відділенні лежать інфіковані пацієнти.

"Взагалі у нас не повинні лежати хворі з коронавірусом. Але буває так, що людина попала з чимось іншим, а коронавірус виявився потім або він вже в лікарні підхопив пневмонію. Швидше за все, ми маємо справу з внутрішньолікарняною інфекцією. Інфекціоністи приходять до хворих, але ПЛР-тести не призначають, тільки експрес, а вони негативні. Співробітники не раз просили зробити ПЛР, але нам відповідали, що для цього немає показань. Простіше поїхати кудись і зробити це за гроші", – розповів один з інфікованих лікарів.

Він додав, що під час роботи медики самостійно забезпечують себе засобами захисту.

"Сьогодні в травматологічному відділенні протестували тих, хто зміг доїхати на роботу, – близько 30 осіб. Ми розуміємо, що більшість співробітників контактні особи, тому всі хвилюються. Але ж поки результати аналізів прийдуть, люди спілкуються між собою. Сьогодні ти здоровий, а завтра “отримав” вірус від колеги", – зазначив медик.

Головний лікар заперечив цю інформацію про 21 інфіковану особу у стінах лікарні.

"Немає 20 хворих медпрацівників. Є ті, хто перебуває на самоізоляції. Це точно менше 10 людей. Один кардіолог лежить в Олександрівській лікарні. ПЛР-тести роблять тим, кому це потрібно, проблем з тестуванням немає", – сказав головлікар Олександр Ткаченко.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.