ВАКС зобов’язав НАБУ відкрити справу проти Єрмака-молодшого через імовірну торгівлю посадами
03.06.2020 07:29

Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро зареєструвати кримінальне провадження проти Дениса Єрмака — молодшого брата глави Офісу президента — за фактом «відбору» кандидатів на різноманітні посади в органи державної влади.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС, передає НВ.

«2 червня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу представника народного депутата IX скликання та зобов’язала уповноважену особу НАБУ внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення, про яке зазначалося у заяві. Суд також зобов’язав НАБУ розпочати досудове розслідування за цими фактами», — йдеться у повідомленні ВАКС на сторінці у Facebook.

У заяві народного депутата «містилися дані та обставини щодо оприлюднених раніше відеозаписів, на яких один із родичів високопосадовця офісу Президента України здійснював „відбір“ кандидатів на різноманітні посади в органи державної влади».

У ВАКС наголосили, що правову кваліфікацію фактам у справі має надати орган досудового розслідування.

На своїй сторінці у Facebook народний депутат від фракції Слуга Народу Гео Лерос підтвердив, що заяву подавав саме він.

«Як і обіцяли, ми домоглися через ВАКС рішення зобов’язати НАБУ внести до ЕРДР відомості про вчинення кримінального злочину братом Єрмака. При цьому ми то розуміємо, що Денис усього лише пішак Андрія Єрмака», — написав Лерос.