Політолог про пікети під Кабміном: Політичну тушку «СН» і Зеленського вже хочуть поділити
04.06.2020 13:00

Помилки влади у боротьбі з коронавірусом, помилки в організації економічного життя намагаються використати різні політичні сили заради хороших результатів на місцевих виборах. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA повідомив політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи те, що сьогодні відбувається під Кабміном, наш співрозмовник зазначає наступне: «Насправді ми маємо виборчий рік, і в останню неділю жовтня відбудуться вибори в органи самоврядування. Тому зараз різні групи у суспільстві, починаючи від громадських організацій і закінчуючи політичними партіями, пробують вмонтовуватися у виборчий процес».

На думку політолога, найефективнішою точкою відштовхування — є жорстка критика влади, вона завжди політтехнологічно виправдана. Тому, по суті, вже частина політичних сил стартувала на місцевих виборах.

«Так що одна мотивація — це місцеві вибори. Друга мотивація — це достатньо відчутний обвал рейтингу довіри до партії “Слуга народу” і до Зеленського персонально. І сьогодні у ВР раптом заговорили про коаліційний уряд, про створення правлячий коаліції у парламенті. Тобто якраз помилки влади у боротьбі з коронавірусом, помилки в організації економічного життя, і всі зараз за цих обставин пробують якось знайти себе, запропонувати якусь спільну тему, щоб, з одного боку, поборотися за хороший результат на місцевих виборах, що зразу ж гарантує у разі позачергових виборів непоганий результат і на парламентських виборах», - розтлумачує наш співрозмовник.

«Найважливіше, що на костомахи “Слуги народу” і Зеленського вже починають збігатися зацікавлені групи впливу, вже хочуть цю політичну тушку поділити», - резюмував політолог Володимир Цибулько.