Лідером президентського рейтингу залишається Зеленський - опитування
05.06.2020 11:32

Лідером президентського рейтингу залишається чинний глава держави Володимир Зеленський.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький, презентуючи результати соціологічного опитування.

"Якби наприкінці квітня відбувалися президентські вибори..., відносно найбільше голосів отримав би Володимир Зеленський. Серед тих, хто збирається голосувати і визначився з кандидатом, 41% підтримали б чинного главу держави. На другому місці - Петро Порошенко - 16%. Далі Ігор Смешко - 9%, Юрій Бойко - 9%, Юлія Тимошенко - 9%", - сказав він.

Водночас, за словами Грушецького, якби вибори до Верховної Ради відбувалися наприкінці квітня, відносно найбільше голосів отримала б партія "Слуга народу" - 30% серед тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором. Далі Йдуть "Опозиційна платформа - За життя" - 16% та "Європейська солідарність" - 13,5%, "Батьківщина" - 12%, "Сила і честь" - 7%.

"47% респондентів вважають, що Україна, можливо, повільно, але розвивається і перетворюється на розвинену державу. Водночас, 46% обрали протилежне судження, що Україна стагнує, і життя стає все більше нестерпним. В іншій парі суджень: 41% вважають, що Україна як країна зшивається і йде шляхом об'єднання, проти 46%, які вважають, що Україна розколюється і йде до розколу... Загалом третина українців -32% - дотримуються оптимістичної оцінки ситуації, натомість 34% - негативної оцінки", - повідомив Грушецький.

*** Всеукраїнське опитування громадської думки було проведено КМІС з 26 по 30 квітня. Опитано методом телефонного інтерв'ю 1500 респондентів. Вибірка є репрезентативною для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України, - Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,6%