Сокирою по голові у день народження: 20-річного хлопця судили за жорстоке вбивство рідної бабці
05.06.2020 13:37

Сокирою по голові у день народження – такий смертельний подарунок підготував 20-річний онук своїй бабусі, котра змалку замінила йому матір. Майже рік тривав суд над мешканцем Сингаївки, якого, зрештою, визнано винним в умисному та жорстокому вбивстві рідної баби і якому призначено 14 років позбавлення волі. Вирок уже набрав законної сили, пише berdichev.biz.

На суді обвинувачений то частково визнавав, то повністю заперечував свою вину. Також неодноразово нехтував правилами поведінки, використовував нецензурні слова та жести (!) в судовій залі і, зрештою, був з неї видалений. Скористатись наданою можливістю висловитись по суті обвинувачення не захотів. Так само, як і попросити пробачення у потерпілої (рідної тітки)… За словами доньки вбитої, мати всиновила обвинуваченого, коли йому було років 6-7. Прагнула, аби онук вів порядний спосіб життя, не заглядав у чарку та влаштувався на роботу.

Перше лютого 2019 року. Того дня бабці, яка пересувається лише за допомогою стільця і яку надвечір холоднокровно зарубає власний онук, виповнилося 79 років. З невідомих причин між нею та п’яною «кровинкою» виникла сварка, під час якої з’явився і негайно був втілений у життя злочинний задум. Онук виніс зі своєї кімнати сокиру та близько десятка разів ударив бабусю по голові. До лікарні жінку довезти не встигли. Смерть настала від стиснення головного мозку внаслідок перелому кісток склепіння черепа, яке призвело до крововиливу у правій півкулі.

Як вказували на суді свідки, поки на місці події працювала поліція, молодик … посміювався та мав ознаки сп’яніння. Раніше конфліктів між двома рідними людьми ніхто не помічав, а підсудного знали як цілком спокійного, привітного хлопця.

До поліції юнак подзвонив сам. Повідомив, що рубає людину сокирою. Чергова, вочевидь, приголомшена почутим, перепитала: «Рубаєте?», на що отримала ствердну відповідь. На фоні розмови у слухавці було чути жіночий стогін та звертання до вбивці на ім’я… Що спонукало молодика позбавити життя ту, яка усю себе йому присвятила? Душогубець відповів лаконічно: «Дістала!».

За висновками медекспертиз, юнак мав деякі проблеми із психікою. Однак на момент скоєння злочину вони не позбавляли його здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними. Також з’ясувалось, що він періодично вживав наркотики.

Обставин, які б пом’якшували вину обвинуваченого, суд не виявив і призначив йому покарання саме у вигляді позбавлення волі. У засудженого є аж 14 років на те, щоби осмислити скоєне, розкаятись та, можливо, виправитись. Аби мрія замордованої бабці збулась хоча би посмертно…