Корчинський: Всі кадрові рішення «зелених» гірші, ніж попередні
05.06.2020 15:00

Український політичний і громадський діяч, журналіст і телеведучий Дмитро Корчинський переконаний, що зміна лише одного міністра МВС нічого не дасть, оскільки необхідно міняти всю «верхівку».

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи сьогоднішню акцію за відставку Аресена Авакова, Корчинський зауважив, що це хороший метод тримати в напрузі правоохоронні органи, які деградують. Однак зауважив, що зняття Авакова з його посади наразі не на часі.

«Я думаю, що в тих людей, що на вулиці, безліч кандидатів. Кожний, хто прийшов мітингувати, мабуть, вважає, що він міг бути б не гіршим міністром, ніж Аваков. І правильно, що люди мітингують, тому що потрібно постійно тиснути на правоохоронну систему, яка без громадського тиску дуже швидко деградує. Але треба й враховувати, що всі кадрові рішення “зелених” гірші, ніж попередні, тобто вони схильні міняти невдалих керівників відомств на гірших. Тому очевидно, що якщо Аваков піде у відставку, то той, хто прийде йому на заміну, буде гірший, ніж він. Це буде якийсь Портнов, Сивоха чи Олена Лукаш яка-небудь», - пояснив громадський діяч.

Також він наголосив, що проблему не вирішити, помінявши міністра, адже змін потребує вся влада.

«Поза сумнівом, хотілось би, щоб це був український патріот, якій ненавидить правоохоронну систему. Але потрібно розуміти, що україномовний патріот, якій ненавидить правоохоронну систему, навіть одного дня не протримається на цій посаді в даних обставинах. Тому тут мова має йти, поза сумнівом, про зміну всієї правлячої верхівки. Думати, що можна поміняти одного міністра на кращого без зміни правлячої верхівки, не потрібно», - підсумував Корчинський.