КМІС дізналось, кого насправді українці хочуть бачити президентом
11.06.2020 12:45

З 24 травня по 4 червня 2020 року Київський міжнародний інститут соціології провів опитування серед українців щодо того, кого б вони хотіли бачити президентом.

Про це стало відомо з результатів опитування опублікованих на офіційному сайті КМІС.

Так, якби у травні чи на початку червня в Україні відбулися б вибори президента, то усіма категоріями та показниками опитування перемогу здобув би нині діючий глава держави Володимир Зеленський. У категорії тих, хто вже визначився з кандидатом, за нього віддало б голоси 37,6% опитаних. Тих, хто збирається голосувати було б 29%.

На другому місці серед кандидатів опинився Петро Порошенко, за якого б проголосувало 16,2% респондентів. Третє місце дісталось Юрію Бойко, якому довіряє 13,2% серед опитаних.

Зазначимо, що найменше опитаних майбутніх виборців довіряють Олександрові Вілкулу, за кандидатуру якого свої глоси віддало б лише 2%.

Якщо говорити про електоральні настрої щодо виборів у Верховну Раду, то як і раніше пальма першості і досі належить президентській партії «Слуга народу». За неї б свої глоси віддали б 17,1% опитаних. 10,8% опитаних проголосували за партію «Опозиційна платформа – За Життя». На третьому місці опинилась партія «Європейська Солідарність», за яку б проголосувало 9,9% респондентів. Найменше шансів пройти до Ради мала б партія «Національний корпус», адже за неї б проголосувало лише 0,5%.