Хмара: Справою Стерненка проросійська влада хоче задовольнити вимоги антиукраїнських сил
12.06.2020 09:30

Ситуація із справою Стерненка говорить про те, що нова влада, так звані правоохоронні органи, хочуть задовольнити от цю нахабну крикливу проросійську 5-колонну публіку. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український політичний діяч, дисидент Степан Хмара.

«Ви пам'ятаєте, що вони два роки верещать, що Стерненко злочинець. Зрозуміло, що він оборонявся, три замахи було на нього. Відомо, що він людина з українських активістів в Одесі, в такому не зовсім стабільному регіоні з державницьких поглядів, ми знаємо, які там події відбувалися. Тому їм дуже хочеться нейтралізувати Стерненка. Це очевидно», - зауважує дисидент.

Наш співрозмовник вважає, що ця справа нічим не закінчиться. Влада хоче нейтралізувати Стерненка, щоб він взагалі був позбавлений можливості брати участь в різних громадських акціях, а для Одеси це має значення.

«По-перше, це залякування інших активістів, бо він такий хлопець, його не залякаєш, так вони хочуть його посадити під домашній арешт, хоча там жодного приводу немає фактично, тому йому приписують незаконне володіння холодною зброєю, хоча це був звичайний ніж, а не зброя», - підкреслив політичний діяч.

«Для мене все зрозуміло, тому що нинішня влада все ж таки є проросійська в цілому. Не можуть вони так відверто, бо вони бояться реакції. Сьогодні під СБУ підійшло біля сотні активістів солідаризуватися зі Стерненком, тому вони так діють плавно, але нахабно хочуть задовольнити вимоги антиукраїнських сил», - резюмував наш співрозмовник – дисидент Степан Хмара.