Міністр охорони здоров’я розкрив правду щодо тестів на COVID
19.06.2020 08:00

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов переконує, що в Україні немає проблем із безкоштовним тестуванням людей на коронавірус, як і в Охматдиті.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Максим Степанов спростував інформацію про те, що наразі в Україні немає безкоштовних тестів для госпіталізації людей.

«Це неправда. Без виключення все, що проводять наші лабораторні центри, це тести ПЛР, які визначені нашим механізмом, вони проводяться безкоштовно. Приватні можуть проводити за кошти», - каже він.

Також міністр охорони здоров'я сказав, що і після госпіталізації в Охматдит, ІФА-тести є безкоштовними.

«В Охматдиті існує своя лабораторія. Там існують тести, безпосередньо МОЗом передані туди, і ПЛР-тести, і ІФА-тести. У нас є чітко визначений механізм і алгоритм, хто як тестується. ПЛР-тестування при госпіталізації, які визначені нашим механізмом, в тому числі, як ви кажете, про Охматдит, і є окреме направлення, вони робляться безкоштовно. Все решта — це самодіяльність», - резюмував Степанов.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.